14/06/2019
   

HRMConnect

juni 2019
   
   

Graag bezorgen we u hieronder een overzicht van de belangrijkste (nieuws)berichten
verschenen op HRMConnect tussen 06/06/2019 - 13/06/2019.

HRMConnect, dat is het online kennispunt personeelsbeleid.

Meer info? Vragen of suggesties? Contacteer ons via info@hrmconnect.be of 050 64 28 18.
Of neem een kijkje op www.hrmconnect.be.

   
   
  De tewerkstelling van jeugdige werknemers binnen lokale besturen: een blik op de specifieke arbeidsbepalingen voor minderjarigen
12/06/2019 - Franky Blomme
 

Hoewel studenten meer en meer het ganse jaar door werken, blijft voor lokale openbare besturen vooral de zomervakantie de belangrijkste periode waarin studenten worden aangeworven. Een aantal van deze studenten zijn minderjarig. Met de jobstudentenmaanden bij uitstek voor de boeg, zetten we alle regels met betrekking tot de specifieke arbeidsrechtelijke bescherming van minderjarige studenten (categorie 15/16 – 18 jaar) op een rijtje.

 

Lees meer


 
   
 
   
  Extra flexibiliteit in ouderschaps- en themaverlof
11/06/2019 - Uitgeverij Vanden Broele
 

Vanaf 1 juni 2019 kunnen ook medewerkers van lokale besturen ouderschapsverlof aanvragen in de vorm van 1/10de. Ook voor thematisch verlof is er nu meer flexibiliteit mogelijk. De andere overheidsinstellingen moeten nog een beetje geduld oefenen.

 

Lees meer


 
   
 
   
  Geen goesting om bij te leren?
10/06/2019 - Jean-Pierre Segers
 

Zes jaar geleden verscheen in het tijdschrift STUUR een opiniebijdrage over de nood aan een “New Deal” met betrekking tot het vormingsbeleid (Segers, 2013). De nadruk lag toen op het “Levenslang en levensbreed leren”. Er werd vastgesteld dat zowel de overheids- als de privésector nood hadden aan een duidelijke visie en beleid op het vlak van opleiding, vorming, competenties en talentontwikkeling. De “War for Talent” nietwaar? Waar staan we anno 2019?

 

Lees meer


 
   
 
   
  Tewerkstelling van kansengroepen bij lokale besturen
09/06/2019 - Uitgeverij Vanden Broele
 

Net voor de lokale verkiezingen van oktober 2018, publiceerde de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) een addendum ter aanvulling van haar eerder advies uit 2017 omtrent de tewerkstelling van kansengroepen bij lokale besturen.

 

Lees meer


 
   
 
   
  Beroepscommisie voor Tuchtzaken
08/06/2019 - Uitgeverij Vanden Broele
 

De Beroepscommissie voor Tuchtzaken is de beroepsinstantie voor tuchtbeslissingen genomen door gemeenten, OCMW's en provincies. Op de website van het Agentschap Binnenlands Bestuur werden alle uitspraken van de commissie tot en met 2017 gebundeld, met telkens een korte omschrijving van de inhoud van de zaak en de gemotiveerde uitspraak.

 

Lees meer


 
   
 
   
  Publicatie in de kijker: mandaatopdracht - sluitstuk voor strategisch management
06/06/2019 - Uitgeverij Vanden Broele
 

De nieuwe legislatuur komt op koers. De bedrijfsdoelstellingen worden duidelijk. De periode waarbinnen ze moeten gerealiseerd worden is eveneens duidelijk. Het managementteam is nu aan zet. Onder leiding van de algemeen directeur kan een strategische planning opgemaakt worden en kan de timing worden uitgezet. Maar hoe kan de algemeen directeur er nu zeker van zijn dat al die goede voornemens gaan uitmonden in de realisatie van het bestuursakkoord?

 

Lees meer


 
   
 
    -
 
   
Vanden Broele Stationslaan 23, Brugge
t +32 50 64 28 00
uitgeverij@vandenbroele.be