15/05/2019
   

MATConnect

Nieuwsbrief MATConnect mei 2019
   
   

Graag bezorgen we u hieronder een overzicht van de belangrijkste (nieuws)berichten
verschenen op MATConnect tussen 08/05/2019 - 15/05/2019.

MATConnect is het online kennispunt omtrent de organisatie en werking van lokale besturen.

Meer info? Vragen of suggesties? Contacteer ons via info@matconnect.be of 050 64 28 18.
Of neem een kijkje op http://www.matconnect.be.

   
   
  Omtrent de aanstellings-, ontslag-, sanctie- en tuchtbevoegdheid in het decreet lokaal bestuur: een helder overzicht
14/05/2019 - Kathleen Lambrechts


In het decreet lokaal bestuur is het aanstellen en ontslaan van personeel, evenals het uitspreken van sancties en tuchtstraffen een bevoegdheid die is toevertrouwd aan de uitvoerende organen: het college van burgemeester en schepenen voor het gemeentepersoneel (art. 56, §3, 2° DLB) en het vast bureau voor het OCMW personeel (art. 84 §3,2° DLB).

 

Lees meer


 
   
 
   
  De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 door een sociale bril bekeken
13/05/2019 - Herwig Reynaert, Koenraad De Ceuninck
 

In VIEWZ, het vaktijdschrift met informatie en inspiratie voor elke welzijns- en zorgprofessional, verscheen in het eerste nummer van 2019 een kritische beschouwing omtrent de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018: Koenraad De Ceuninck en Herwig Reynaert (Centrum voor Lokale Politiek Universiteit Gent) bekeken het gebeuren vanuit een sociaal perspectief en gaan daarbij dieper in op de integratie van gemeente en OCMW.

 

Lees meer


 
   
 
   
  Burgerparticipatie: inspiratiegids van De wakkere burger
12/05/2019 - Uitgeverij Vanden Broele
 

Eén van de klemtonen van het Decreet lokaal bestuur valt op burgerparticipatie. De ongebonden organisatie "De wakkere burger" publiceerde op haar website een inspiratienota die aanknoopt met die doelstelling en waarin het verder ontplooien van een participatief beleid op lokaal vlak uit de doeken wordt gedaan. De bijdrage kunt u downloaden via deze link.

 

Lees meer


 
   
 
   
  Voor u geselecteerd...
11/05/2019 - Uitgeverij Vanden Broele

 

  • Op donderdag 9 mei 2019 stond de eerste editie van het Exello.net-congres op het programma. Een verslag van het bijzonder geslaagde evenement volgt binnenkort op de webstek van Exello.net.
  • Vlofin, de vereniging voor de Vlaamse financieel directeurs, organiseert haar congres op 24 en 25 mei. Het gebeuren staat volledig in het teken van duurzaam digitaal - een thema dat ons allen kan bekoren. Meer info op de site van Vlofin.
     

Lees meer


 
   
 
   
  Overzicht toevoegingen kennisplatform MATConnect
09/05/2019 - Uitgeverij Vanden Broele
 

Het MATConnect-netwerk heeft de laatste maanden naarstig verder getimmerd aan de permanente update van de inhoud van het kennisplatform. Hieronder vindt u een overzicht met de belangrijkste toevoegingen, waarbij de focus vanzelfsprekend ligt op het Decreet lokaal bestuur. Eens ingelogd als abonnee kunt u alles in detail consulteren, favorieten aanmaken en uw eigen notities toevoegen.

 

Lees meer


 
   
 
         
Vanden Broele Stationslaan 23, Brugge
t +32 50 64 28 00
uitgeverij@vandenbroele.be